Herroepingsrecht & Retourbeleid

Informatie betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht & Modelformulier voor herroeping

Consumenten hebben recht op een herroepingsrecht naar volgende maatstaf, waarbij de consument een natuurlijke persoon is die een rechtshandeling aangaat voor doeleinden die voornamelijk noch aan zijn commerciële, noch aan zijn zelfstandige beroepsactiviteit kunnen worden toegeschreven:


 

Informatie betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht

Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 7 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn is 7 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons (Checkpoint militaria,Tel. +31 (0)408481891, E-Mail:info@checkpoint-militaria.com) via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen.

U dient de goederen onmiddellijk en in ieder geval ten laatste binnen zeven dagen vanaf de dag waarop u ons in kennis hebt gesteld van de herroeping van deze overeenkomst, aan ons terug te sturen. De termijn wordt in acht genomen, indien u de goederen vóór afloop van de termijn van zeven dagen verstuurt.

U hoeft alleen te betalen voor de waardevermindering van de goederen, indien deze waardevermindering is te herleiden op een ter controle van de aard, de eigenschappen en de werking van de goederen.


Algemene aanwijzingen

Vermijd beschadiging en verontreiniging van de goederen. Stuur de goederen indien mogelijk in de originele verpakking met alle toebehoren en met alle verpakkingsonderdelen aan ons terug. Gebruik evt. een beschermende buitenverpakking. Indien u de originele verpakking niet meer bezit, zorg dan met een geschikte verpakking voor een voldoende bescherming tegen transportschade. Houd er rekening mee dat de bovenstaande algemene aanwijzingen geen voorwaarde zijn voor de effectieve uitoefening van het herroepingsrecht.

Retourbeleid

Bij Checkpoint militaria geldt dat terugsturen van artikelen net zo eenvoudig gaat als bestellen. Om online gekochte producten terug te sturen, kunt u het best het retourformulier invullen dat in het pakket is bijgesloten, en vervolgens het ingevulde retourformulier samen met de betreffende producten terugsturen. We zouden het zeer op prijs stellen als u de reden voor het terugsturen van de producten opgeeft. Hierdoor kunnen wij onze diensten in de toekomst nog verder verbeteren. Pak de producten zorgvuldig in om transportschade te voorkomen.


Is het retourformulier onvindbaar?

Dat kan natuurlijk wel eens voorkomen. Neem dan a.u.b. contact op met onze klantenservice:
E-Mail: info@checkpoint-militaria.com
Telefoon: +31 (0)40 8481891
(U betaalt alleen de gebruikelijke telefoonkosten)

U maakt het ons gemakkelijk wanneer u uw bestelnummer, voor- en achternaam en het gebruikte e-mailadres bij de hand hebt, zodat wij uw gegevens sneller kunnen thuisbrengen.

Wij verzoeken u vriendelijk producten ongebruikt, schoon en onbeschadigd terug te sturen.


Restitutie

Zodra u een e-mailbericht ontvangt waarin de ontvangst van de teruggestuurde producten wordt bevestigd, zullen wij het bedrag restitueren dat u voor de producten hebt betaald.
N.B. Het kan een paar dagen duren voordat het bedrag op uw rekening staat.


Uw wettelijke rechten

Niets uit deze sectie doet afbreuk aan uw wettelijke rechten. U kunt advies over uw wettelijke rechten inwinnen bij een rechtswinkel of een consumentenorganisatie.

© 2016 - 2024 Checkpoint-Militaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.